Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

roberthofi

11. 4. 2010 21:19
Fanoušek z Ostravy

Honzo, v článku je možná dost podnětných myšlenek, ale já se v tom textu ztrácím. Vadí mi nadměrné používání cizích slov. K danému tématu není nutné napsat vše, co o něm víš, ale jen to, co je v tuto chvíli potřebné a správné. Příště prosím zredukuj délku příspěvku. Děkuji. Ahoj, Robert   P.S. Pokud nejsem cílová skupina, tak se mým požadavkem nezabývej.:-)

0 0
možnosti

haes

7. 3. 2010 10:46
Přerozdělovat či nepřerozdělovat?

Moc pěkný článek, gratuluju a děkuju za rozbor.

Skutečně, jako Svobodný člověk se můžu svobodně rozhodnout, zda chci patřit mezi příznivce či odpůrce přerozdělování. Má to ale jeden háček: nemohu se svobodně rozhodnout, zda budu žit ve společnosti, která přerozděluje nebo která nepřerozděluje. Pokud vítězí příznivci přerozdělování, prostě svým odpůrcům bez ptaní a bez ohledů na jejich svobodnou vůli sáhnou do kapsy a peníze jim jednoduše násilím (či hrozbou násílí) odeberou. Dle definice to je loupež.

A nešlo by to tak, že by na jedné hromádce spolu žili ti příznivci přerozdělování a pěkně si mňamkali v tom, jak si ty svoje peníze přerozdělují a na druhé hromádce by žili odpůci přerozdělování a taky by si mňamkali, jak jim to pěkně funguje? Pak by měl každý to, co si přeje.

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 3. 2010 0:32
Nemáme rádi přerozdělování nahoru

od pracujících k tzv. majitelům za pomoci mechanismu zvaného volný trh.

0 0
možnosti
F

fairplay

6. 3. 2010 16:30
Hezký referát

Hezký referát. Škoda že až moc obecný. Píšete moc ze široka, ale časem z Vás může být dobrý spisovatel.:-)

0 0
možnosti

Libri

6. 3. 2010 14:57
pěkné

četl jsem zajímavou knihu mapující 30.léta min. století - velmi mne ohromil poznatek, že nezaměstnaní muži se styděli, protože za svou situaci vinili sami sebe. pomyslel jsem si, že být stejná situace teď u nás, budeme mít plno vysvětlení, kdo všechno za vzniklou situaci může. a tyto data to potvrzují. američané byli vychováni tvrdým bojem o přežití a stále to mají v sobě hluboce zakořeněné, svoboda s veškerou odpovědností k tomu patřící je pro ně přirozená. V evropě jsme bohužel obětí socialistických experimentů a již několik generací je establishmentem podporováno v sociální závislosti - chov ovčanů je pro ně výhodný - stačí jim vždy něco slíbit a bezstarostní ovčané jim dál zobou z ruky. problémem pak je ztráta odpovědnosti, morální úpadek, podporování závisti.

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 3. 2010 0:34
Re: pěkné

Naopak, teprve sociální stát zbavil řadové občany závislosti na boháčích, zaručil jim svobodu a lidskou důstojnost. 

0 0
možnosti
L

louka.stan

6. 3. 2010 14:25
*

Bla bla bla! Jednoduše, všeho moc škodí aneb, všeho s mírou!

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 25,44
  • Průměrná čtenost 1739x
Rodilý Ostravák, toho času pražská naplavenina, celkově hrdý Čech. Už ne svobodný, a naštěstí ještě ne rozvedený. Služebník státu.