Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

jeste asocialnejsi grupa

22. 8. 2012 9:44
osobo ...

"verejny zajem" neni sproste slovo do doby, nez ten "verejny zajem" ohrozuje zajmy jednotlivce nebo mensiny. pokud je ve "verejnem zajmu", abych misto noveho baraku pro sebe postavil nejakou "spolecensky prospesnou stavbu", pak dekuji, ale se zdvizenym prostrednickem odkazuji "verejny zajem" do patricnych mezi.

0 0
možnosti
JU

urbi001

22. 8. 2012 10:12
Re: osobo ...

až se budete chtít projet po nové dálnici, která se však nepostaví proto, že někdo chtěl na daném místě postavit "nový barák pro sebe", nebo až někdo vedle vašeho "nového baráku" postaví ve svém zájmu vlastní nový barák, a to takový, že k vám přes něj ani nedoputuje slunce...tak pak si ten váš prostředníček můžete strčit leda víte kam..

0 0
možnosti
F

FiS95

21. 8. 2012 21:54
Pán nejdřív vykládá o turboabsolventech

a pak si plete neoliberalismus s libertarianismem a nepochopil ani jedno.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 8. 2012 17:39
to základní pravidlo

-které právě pochopí i ti turboabsolventi  je v tom, že ten stát musí někdo spravovat  a něco musí svým občanům poskytovat.. Že tedy po státě musí stát nějaké nemocnice, nějaké jesle, nějaké školy, ženy musí někde rodit, atd...Čili,jakákoliv, pravicová i levicová vláda musí na tohle vybrat peníze. Ale mohou se lišit pravicové či levicové pohledy na to od koho a v jaké výši ty daně vybrat. V podstatě jakýkoliv model daní bude někoho zvýhodňovat a někoho znevýhodňovat. Ono i v tom je určitá "ruka trhu"-pokud je ta informace předem známá (a nemění se příliš často), tak se každý kdo o to má zájem a má potřebné schopnosti, se do té určité kategorie která platí nejnižší daně může přesunout. A kdo se sám nepřičiní a je mu vlastně jedno že ho stát obírá kde může,tak platí a platí

Jediný problém mají politici, kteří se musí před volbami předvádět co nejširším vrstvám voličů (a právě těm co platí nejvíc) předvádět co všechno pro ně dělají a jak jsou spravedliví a nenahraditelní

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

21. 8. 2012 18:07
Re: to základní pravidlo

Taky se výrazně liší pohledy an to kolik těch nemocnic, jeslí, škol má být, a jak velký rozsah služeb by v nich měl být poskytován.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

21. 8. 2012 17:19
Co bylo za Klause "nedluhově"

... no to máte tak... suroviny zdražují, energie zdražují. (na planetě jich není neomezené množství a s časem se musí jít na ložiska jejichž vytěžení prostě stojí víc prostředků)

(Jediný způsob jak by mohli zlevnit je kdyby někdo vymyslel jak udělat stejnou věc s něčím dostupnějším... a to už se cca půl století nedaří- pokrok prakticky 0) Krom toho je chce stále víc a víc lidí a těžba má taky omezené kapacity kolik toho za jednotku času stihne vytáhnout ze země.

Pak taky je třeba uvážit kolik lidí bylo tím standardem živeno za Klause a kolik je jím živeno nyní- je li jich reálně více pak je vcelku jasné že "standard" zajstitelný bez dluhů se musel snížit, nedošlo li ke zvýšení produkce. (Inflační dodání peněz na trh není zvýšení produkce)

Navíc i v té produkci je na planetě konkurence... řekněme že číňan sice vyrobí auto které bude 2x podřadnější... ale také 4x levnější... poměr cena/výkon v podstatě zajistí že zbytku planety bude prodávat číňan a ne škodovka...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

21. 8. 2012 17:24
Re: Co bylo za Klause

Číňan dostane za tu produkci ropu a plyn, a my při nejlepším nevyrobíme nic, a při nejhorším sice vyrobíme auto které nám maximálně zrezne ve skladu protože ho nebudeme schopní prodat ani za výrobní náklady.

A to proděláme kvůli energiím a surovinám vynaloženým na jeho výrobu víc než při totálním nicnedělání.

A uvalení cla na čínské zboží nám nepomůže- zbytek planety stejně koupí od nich, navíc zapltí našimi penězi které chtěj nechtěj musíme odevzdat za suroviny, takže pak nám vzniká konkurence i tím že mají naší měnu s kterou pak můžeme hůře něco sehnat my.

Se sociálním systémem bojujete nevyhratelnou bitvu... buď postavte armádu která aktivně zdroje surovin a energií dostane pod kontrolu státu a nebo se na něj můžete vykašlat úplně protože dřív nebo později už to prostě neutáhne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 25,57
  • Průměrná čtenost 1739x
Rodilý Ostravák, toho času pražská naplavenina, celkově hrdý Čech. Už ne svobodný, a naštěstí ještě ne rozvedený. Služebník státu.