Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Politicky aktivní ředitelka učí mládež totalitním praktikám, jak si vydupat popření demokratických voleb. Aktivističtí svazáci se neučí.což vůbec nevadí, neboť pracovní trh peakticky žádné nové lidi nepotřebuje.

0 0
možnosti
JH

J47a17n 84H49u75r78k98a

26. 11. 2012 15:20

a ...rozkradený majetek z daňových rájů by šlo rubat (znárodňovat) asi velmi těžko neli vůbec...97 procent ekonomiky je v rukou zahraničních vlastníků takže...to samé platí i o JZD tady by i při získání půdy těžko nahnali nějaké lidi když jsou dávno vesnice vylidněné obsazované jen o večerech či víkendech...a honění do nucených prací hmmm tak tady už pravice asi začala dopředu právo na práci uplatňovat...tedy až na mzdu tady zavedla něco co ani KSČ neuměla...otrokářství a zadarmo (tedy za 2270 Kč)...Kdepak nebojím se komunismu horší než tahle nenažraná mafie počtem vražd a sebevražd bezdomovců loupení a okrádání matek dětí důchodců atd. nikdo horší být nemůže a když to píše bývalý politický vězeň člen stávkového výboru Sametové tak věřte že vím o čem píši..

5 6
možnosti
KN

K34a66r72e44l 18N17o55v69á66k

26. 11. 2012 14:17

Problém s komunisty je v jejich programu (citace z Marxe):

"proletariát násilným svržením buržoazie zakládá své panství,"  "Nejbližší cíl komunistů je týž jako cíl všech ostatních proletářských stran: ztvárnění proletariátu ve třídu, svržení panství buržoazie, vydobytí politické moci proletariátem.", "  Veřejná a bezplatná výchova všech dětí","Zrušení dědického práva.", "Zkrátka vytýkáte nám, že chceme zrušit vaše vlastnictví. Ano, to opravdu chceme.", "Proletáři nemají nic svého, co by museli zajišťovat, jejich úkolem je zničit všechno, co dosud ochraňovalo a zajišťovalo soukromé vlastnictví.", "Proletariát, nejnižší vrstva nynější společnosti, se nemůže pozvednout, nemůže se vzpřímit jinak než tak, že přitom vyletí do povětří celá nadstavba vrstev, které tvoří oficiální společnost."

9 6
možnosti
BM

Přesně a jasně vystiženo. Jenže to si autor zřejmě nepřečetl. Bohužel......

5 6
možnosti
BM

Autore, autore, s tím Fučíkem jste si pořádně naběhl.... Z toho vyplývá, že o komunistickém režimu nemáte ani páru..... Takže si nejdříve o tom všem něco pořádného prečtěte, abyste věděl s kým máte tu čest. A jelikož již dle Vaší fotky vylplývá, že patříte k internetové generaci, tak Vám doporučuji web: http://www.totalita.cz

7 6
možnosti
MM

Fučík nepsal básně, takže autor ničemu nerozumí. Proto je nutno ho převychovat jediným správným a povoleným výkladem dějin a událostí.

5 5
možnosti
HS

Když jsem já šel

tou pečkárenskou branou

pustili tam moji Gustu za mnou

a říkali du bist schöne eine komunistische mädchen,

ten tvuj Fučík už je podělanej strachem

5 4
možnosti
MC

Zná někdo básně od udavače Julia Fučíka?

5 5
možnosti
PS

asi rudolf holík je bude znát ... když tak rozdováděnej a nadšenej ...

5 3
možnosti
RH

Skvělé autore! Karma! R^R^

5 12
možnosti
BM

Tak předně: Julius Fučík žádné básně neskládal, takže nebylo co recitovat, byl to především novinář a publicista a pletl se i do kulturní kritiky.

A za druhé minulost musí neustále připomínat,, neboť lidská paměť je krátká. A dnešní doba přímo nahrává extrémismu, jak pravého tak levého....

6 4
možnosti
MP

Jistěže je každý extremismus nebezpečný, ale když píšete o „pravicovém extremismu“, který konkrétní politický směr máte na mysli, když nacismus a fašismus jsou směry ultralevicové, stejně jako komunismus?

4 3
možnosti
PK

P16e51t21r 61K51l15í50č

26. 11. 2012 12:56

Nevím nic o básničkách Julia Fučíka, ale Pablo Neruda rozhodně stojí za přečtení. :-)

2 0
možnosti
AN
  • Počet článků 53
  • Celková karma 25,44
  • Průměrná čtenost 1739x
Rodilý Ostravák, toho času pražská naplavenina, celkově hrdý Čech. Už ne svobodný, a naštěstí ještě ne rozvedený. Služebník státu.