Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Ano, vzdělanost klesla. A jak správně tušíte, není to ani platem učitelů, ani tím, že by přetrvávala "metoda biče" z minulosti apod. Je to dáno celkovým stavem společnosti, kde vzdělanost jako taková není skutečnou hodnotou, tou je prostě jenom schopnost "umět se otáčet" v životě a brzy vydělat hodně peněz. Trvalé hodnoty včetně pracovitosti a poctivosti nejsou ctěny. Vše snadno a rychle.Dochází k matení pojmů - o ochranu svých práv se velmi často hlásí ti, kteří neplní ani své základní povinnosti, a to už ve škole, atd.

Ano, možná v životě děti nebudou potřebovat rozpoznat příslovečné určení nebo větu podmínkovou, ale určitě jim to pomůže k rozvoji myšlení - jedná se totiž o hledání souvislostí, rozlišování, co je základ a co je jen doplňující apod. A až budou jednou o něčem přemýšlet - základem bude rozeznat podstatné od nepodstatného, hledat souvislosti, odlišovat. Ale když chybí základní znalosti ve všech předmětech, jak a na čem se naučí odlišovat, spojovat, hledat souvislosti?

2 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 25,57
  • Průměrná čtenost 1739x
Rodilý Ostravák, toho času pražská naplavenina, celkově hrdý Čech. Už ne svobodný, a naštěstí ještě ne rozvedený. Služebník státu.