Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PBR

Ještě docela nedávno jsem měl podobné úvahy a myšlenky jako Vy. Doufal jsem v řešení, které zastaví to vzájemné vyvražďování se na východě Ukrajiny. Přišel Minsk II. Byl jsem nadšený. Pak jsem druhý den ráno zavolal své známé a oproti našemu poslednímu telefonátu se rozpovídala a poměrně přesně mi vysvětlila z pohledu nezávislé Ukrajinky jak to bude všechno dál a o co se na Ukrajině hraje. Snažil jsem se na blogu dávno předtím hájit Rusko jako stát, který byl uměle zatažený do konfliktu, ale po jejích slovech jsem pochopil, že i Rusku jde jen o vlastní zájmy a mamon. Což docela přesně dokreslily následné boje o Debalcevo. A stejně jako Irina, i já nevěřím, že to tím skončilo. Válka, které se všichni normální lidé děsí už probíhá. Všichni víme, že Rusko neustoupí, stejně jako západem podporovaná Ukrajina. Ruské zájmy dosáhly vrcholu a nyní jsou na koni. Mylně jsem se domníval, že ruské zásahy jsou snahou pomoci míru. O ten, jim absolutně nejde. Je jim naprosto šumák kolik lidí tam umírá a ještě umře. Bylo to smutné prozření, smutné přiznání si skutečnosti, že jsem věřil hloupě v něco, co vlastně neexistuje. Je mi líto lidí co umírají pro vyšší zájmy, ale občanská válka na Ukrajině není nic jiného, než válka - šachy mocností s figurkami, které mají všechny stejnou sílu a jméno - Ukrajinci.

0 0
možnosti
JU

Jenže co teď s tím?:-/

0 0
možnosti
Foto

Pane autore, asi jste si nevšiml, že Evropa dělala v posledních letech všechno pro to, aby mohla brát Rusko jako partnera, nejen obchodního. A NATO pořádalo s ruskou armádou společná cvičení.

Bohužel se ukázalo, že tato dobrá snaha byla cesta do pekla. Místo toho, aby RF mohla ze spolupráce s EU těžit, tak vinou jednoho šílence pracuje na vlastní izolaci a úplné ztrátě důvěry.

A jak už Vám jedna diskutující napsala - řekněte to v Kremlu. Nejlépe osobně. Rv

0 0
možnosti
JU

To, o čem píšete, přece nikdo nikdy nemohl brát vážně jako něco, co vytvoří nějaké trvalejší bratrství Západu s Ruskem. Takové ty výměny úsměvů a gesta spolupráce, to nikomu neuškodí. Tam si nikdo na své zájmy nesahá, nikomu to neubližuje. Akorát to nemá žádnou solidní podstatu - ani ze strany Ruska, ani ze strany Západu. Proto se ten domeček tak rychle sesypal. Kdyby byla ta spolupráce míněna vážně, projevilo by se to např. v postoji k Asadovi - myslíte, že zde Západ skutečně konal správně a udělal pro dosažení nějaké společné pozice s Ruskem vše?

0 0
možnosti
PV

Velmi souhlasím, vaše otázky jsou oprávněnéR^

3 3
možnosti
Foto

Ano. Občané samostatně uvažující si kladou tyto otázku. Propaganda nemůže vymýt mozek všem. Karma R^

3 3
možnosti
RH

Jde o princip, že zahraniční politika suverénních států je věcí vnitřních mechanismů státu a nemela by byt podřízena rozhodnuti souseda.

4 0
možnosti
ZH

Řadíte se mezi ty co nechápou a nevidí, že EU do Ruska příliš nainvestovala, aby jen tak z plezíru najednou chtěla být nepřítelem Ruska. Je to přesně naopak, Rusko najednou vidí nepřítele všude kolem sebe. Proboha stačí se podívat co píšou Ruské noviny a vysílá televize. Taky se podívejte zpátky, jak bleskurychle a jednotně vypukla nepřátelská kampaň v ruských médiích. Měl by jste tedy , jak Vám radí paní Rank, věnovat svůj appel panu Putinovy, nejlépe s nadpisem " Evropa nemá být nepřítel":-)

5 1
možnosti
BH

Vy Cesi nadsene schvalujete sankce EU vuci Rusku. Ted mate jedinecnou sanci ukazat Evrope a svetu, ze to myslite vazne. V letosnim roce CR porada MS sveta v lednim hokeji. Zakazte start ruskym hokejistum. Udelejte to stejne jako EU, ktera zakazuje vstup na svoje uzemi ruskym oligarchum. Neucast na MS by Rusko bolelo neskutecne. A nepokousejte se mlzit, ze nelze srovnavat oligarchy se sportovci. Sankce proti Rusku miri prave jenom na obycejne Rusy. Mate bojovne Zaoralky a Schwrzenbergy, takze kupredu leva, vy cesti pseudohrdinove!  Vy Cesi jste ve svete povazovani za nejvetsi zbabelce a zlodeje. Kdyz Putin ukradl Krym, tak se vzoroval na Cesich. Vzdycky jste bojovali na gauci v obyvaku nebo u piva v hospode. S ohnutym hrbetem jste se plazili pred Ruskem v obdobi socialismu. Proti Ruske okupaci v roce 1968 jste se nebranili a nechali si roky kydat na hlavu. Zde v Chile si hrdi chilane udelali poradek sami. V Chile kradl vas prezident v primem televiznim prenosu, aby pak pozdeji nejvetsi zlodeje sobe rovne amnestoval. MS v hokeji je vase sance na reparat. Predvedte, ze nejste zlodeji a zbabelci, nekecejte. V opacnem pripade vyflusnete.

1 7
možnosti
RK

Bohuslave, Ty jsi co za národnost???

1 0
možnosti
JR

J19a67r34a 20R73a77n59k

26. 2. 2015 3:53

Nemelo by!!

Zkuste to napsat PutinoviRv

6 4
možnosti
Foto

Napsala jste velice lapidárně něco , o čemž jsem se chtěl rozepsat. Máte pravdu !!

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS